Huolellista työtä maalämpöjärjestelmän asennuksessa

5.9.2016 | Kokemuksia Lämpö-Vallista

Jämsänkoskella asuva Olli Siimes vaihtoi talonsa lämmitysmuodon puu- ja öljylämmityksestä nykyaikaiseen maalämpöön Lämpö-Vallin asiantuntevalla avulla.

Maalämmöllä eroon halonhakkuusta

Jämsänkoskelainen Olli Siimes oli miettinyt maalämpöön vaihtoa jo vuoden päivät. Kaksikerroksisessa, noin 140 neliömetrin kokoisessa omakotitalossa oli ennestään käytössä puu- ja öljylämmityksen yhdistelmä, joka vaati kohtuullisen paljon vaivannäköä.

– Minulla on ikää jo sen verran, että oli mietittävä, kuinka kauan tässä vielä jaksaa klapeja tehdä ja puita kaataa. Halusin päästä lämmityksessä vähän helpommalla. Kattila oli myös jo aika vanha, perustelee Olli lämmitysremontin tarvetta.

Maalämmön ohella harkinnassa oli myös ilma-vesilämpöpumppu, mutta Olli päätyi kuitenkin valinnassaan edulliseen maalämpöön. Se toimii loistavasti päälämmitysmuotona eikä tarvitse rinnalleen muuta lämmitysjärjestelmää.

Maalämpökaivon porauksen Olli teetti jo ennakkoon paikallisella yrityksellä ja valitsi Lämpö-Vallin hoitamaan laitteistojen asennuksen.

– Lämpö-Vallin Aaro Valli oli tuttu mies jo ennestään, ja hän teki työstä kohtuuhintaisen tarjouksen. Remontilla ei olisi minun puolestani ollut kiirettä, mutta Aaro lupasi sen jo parin viikon päähän tarjouksen teosta.

Sujuva asennus muutamassa päivässä

Työt aloitettiin sovittuna päivänä toukokuussa 2016 purkamalla vanha lämmityskattila pois. Tilalle asennettiin 8 kilowatin tehoinen Nibe F1245 -maalämpöpumppu sekä 300-litrainen UKV-puskurivaraaja.

– Siinä oli kahden päivän ajan kaksi Lämpö-Vallin työntekijää, jotka tekivät asennuksen. Heidän työpanoksensa oli ihan kiitettävä, minulla ei ole mitään moittimista, Olli toteaa.

­– Yhtenä päivänä myös Aaro oli auttamassa, kun vesimittaria täytyi siirtää. Betonilattiasta piti lohkaista pieni alue, että vesijohto saatiin näkyviin ja mittarille tuli siirtotilaa. Monipuolisena osaajana Lämpö-Valli olisi piikannut lattian, mutta halusin tehdä sen itse. Aaro auttoi lattian uudelleenvalamisessa ja laittoi vielä lattiakaivonkin, jota tilassa ei ennestään ollut, Olli lisää.

Asiantuntevaa palvelua ja siisti työnjälki

Lämmityskausi ei ole vielä alkanut, joten kokemusta uuden lämmitysjärjestelmän toimivuudesta ei vielä ole kertynyt. Tähän mennessä Olli kertoo kuitenkin kaiken menneen hienosti.

– Yhteistyö Lämpö-Vallin kanssa sujui hyvin, ja kaikki ilmoitetut päivämäärät pitivät.

– En ole itse alan asiantuntija, mutta ainakin sen näen, että työnjälki on siistiä. Kaikki putket ja eristykset on laitettu huolellisesti ja asianmukaisesti. Lopputulos on hyvännäköinen, Olli sanoo.

Vaikka maalämmön käyttäminen ei ole ennestään tuttua Ollille, hän ei ole huolissaan tulevasta talvikaudesta uuden lämmitysjärjestelmän kanssa.

– Jos tulee ongelmia talvella, voin soittaa Aarolle. Hän tulee lähiaikoina vielä säätämään laitteet talviasetuksille.

Toimivan palvelun lisäksi Olli suosittelee Lämpö-Vallia mielellään myös osaavan asennustyön takia.

– Kyllä voin suositella. Näiltä pojilta homma sujui ja he tekivät tarkkaa ja huolellista työtä.