Ilmalämmitys kannattaa uusia ajoissa vastaamaan tämän päivän tekniikkaa

Ilmalämmitys on lämmönjakojärjestelmä, jossa kodin tai kiinteistön huoneisiin puhalletaan lämmintä ilmaa ilmanjakokanavien ja huoneisiin sijoitettujen venttiilien avulla.

Ilmalämmityskoneelle tulevien putkien ja laitteen sisällä olevan vesipatterin tekninen käyttöikä on arviolta 25–30 vuotta. Vanha ilmalämmitys kannattaakin tarkistaa ajoissa, koska vesivuotoriski kasvaa jatkuvasti tai kone voi yllättäen lakata toimimasta. Uuden sukupolven ilmalämmityskone on vaivaton ja säästää tehokkaasti energiaa vanhoihin koneisiin verrattuna.

Ilmalämmityskoneen vaihto kannattaa siis tehdä ajoissa.

 

Nykyaikainen ilmalämmitys voidaan asentaa vanhan järjestelmän tilalle

Nykyaikainen ilmalämmitys on huoleton, taloudellinen ja käyttäjäystävällinen vaihtoehto vanhojen ilmalämmityskoneiden tilalle.

Vallox Aito Kotilämpö on uuden tekniikan ilmalämmityskone, joka voidaan liittää kaikenlaisiin lämmitysjärjestelmiin. Se voidaan asentaa kätevästi Valmet Kotilämmön tilalle ilman suurempia kanaviston muutostöitä.

Vallox Aito Kotilämmöllä voidaan korvata myös muita ilmalämmityskoneita, kuten Aeromaster, Energiset, Himablock, ILA-15, Oilon Oiva, Parma 10 ja Thermovent. Kanavien mitat ja järjestys voivat poiketa eri malleissa, jolloin kanaviston pieniin muutostöihin kannattaa varautua.

Uusi ilmalämmitys lisää asumismukavuutta ja säästää selvää energiaa

Vallox Aito Kotilämpö -ilmalämmityskoneessa on tasavirtapuhaltimet, jotka kuluttavat puolet vähemmän energiaa vanhoihin koneisiin verrattuna. Koneen ilmanvaihto-osassa on hyötysuhteeltaan huomattavasti parempi automaattinen lämmöntalteenotto, jonka vuosihyötysuhde on noin 72 prosenttia. Uuden tekniikan ilmalämmitys säästää näin selvää energiaa.

Koneessa on myös huoltomuistutin, viikkokello ja sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit, jotka pystyvät tehostamaan ilmanvaihtoa tarpeen vaatiessa. Kovemmilla pakkasilla sulatusautomatiikka pitää koneen hyötysuhteen korkeana, eikä kasvata rakennuksen alipainetta.

Kotilämmön ilmalämmitys voidaan täydentää hiilidioksidianturilla tai lisäkytkimellä ilmanvaihdon tehostukseen tai takkatoiminnolle. Ilmanvaihdon suodattimet puhdistavat tuloilman tehokkaasti.

Vallox Aito Kotilämmön ilmalämmitys on toteutettu 6-rivisellä tehokkaalla nestekiertoisella lämmityspatterilla, jonka ansiosta koti lämpiää tehokkaasti, mutta vedottomasti pienellä kiertoilmavirralla. Ilmanvaihtoa ja ilmalämmitystä pystytään ohjaamaan samalla ohjaimella tai kotiverkon, taloautomaation tai pilvipalvelun kautta.

Kysy minulta lisää!

Hanki nykyaikainen ilmalämmitys helposti Lämpö-Vallilta!

Onko talosi ilmalämmityskone vaihdon tarpeessa? Lämpö-Valli toteuttaa ilmalämmitysremontit laadukkaana kokonaispakettina. Ilmaisella kartoituskäynnillä voimme selvittää huolellisesti asiakkaan tarpeet ja suunnitella yhdessä asiakkaan kotiin sopiva ilmalämmitys.

Liesituulettimen kytkentä voidaan selvittää samalla. Onko se kanavoitu ilmalämmityskoneelle vai lähteekö siitä oma poistokanava vesikatolle? Liesituuletin on joskus vaihdettava myös remontin yhteydessä. Ilmalämmityskoneen vesipatterille tulee yleensä putket talon lämmitysjärjestelmästä. Jos syöttöputkien ikä on 25–30 vuotta, kannattaa putket vaihtaa samalla vesivahinkoriskin takia.

Ilmalämmityskoneen vaihtotyö saadaan tehtyä yleensä yhden työpäivän aikana. Lisätyöt, kuten liesituulettimen vaihto, syöttöputkien uusinta, ilmalämmityskanavien puhdistus tai uuden läpiviennin teko vesikatolle pidentävät remonttia seuraavalle päivälle.

Remontti maksaa tyypillisesti 8500–12 000 euroa, riippuen luonnollisesti edellä mainittujen lisätöiden määrästä.

Pyydä tarjous ilmalämmityksen uudistamisesta

Lämpö-Valli toteuttaa energiaremontit aina helppona kokonaisratkaisuna alusta loppuun. Alkukartoitus, purku- ja asennustyöt, loppusiivous ja asiakkaan käytönopastus tehdään aina huolellisesti ja korkealla ammattitaidolla.

Jos mielenkiintosi heräsi, ole yhteydessä! Suunnitellaan yhdessä kotiisi ilmalämmitys, joka lisää asumismukavuutta, käytettävyyttä ja säästää selvää rahaa!