Lämminvesivaraajan vaihto kannattaa tehdä ajoissa

Lämmin käyttövesi koetaan meillä Suomessa kiinteästi arkeen kuuluvana itsestäänselvyytenä. Se on huomaamaton mutta samalla olennainen perustarve. Sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraaja lämmittää kotitalouksien käyttöveden. Lämminvesivaraajan vaihto tulee ajankohtaiseksi, kun varaaja on saavuttanut teknisen käyttöikänsä, joka on 15–20 vuotta.

Vanha lämminvesivaraaja voi varoittamatta lopettaa veden lämmittämisen tai siihen voi korroosion myötä syntyä vesivuoto. Lämminvesivaraajan vaihto kannattaa hoitaa ajoissa, ennen ongelmien tai pahimmassa tapauksessa vesivahingon ilmaantumista.

Lämminvesivaraajan vaihto tehdään talouden vedenkäyttötarpeen mukaan

Lämminvesivaraaja eli tuttavallisemmin boileri tai vedenlämmitin pitää huolen siitä, että kodissa riittää lämmintä käyttövettä.

Keskimäärin kulutamme 60 litraa lämmintä käyttövettä vuorokaudessa, josta valtaosa kuluu suihkussa peseytymiseen.

Kun lämminvesivaraajan vaihto tulee ajankohtaiseksi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten suuri lämminvesivaraaja kotiin tulisi hankkia. Tällöin pitää huomioida, kuinka monen henkilön lämpimän veden käyttötarpeen varaajan tulee kattaa. Kesämökillä lämmintä käyttövettä voidaan tarvita vain astioiden tiskaamiseen, kun omakotitalossa tarvetta voi olla vaikka kylpyammeen täyttämiseen.

Lämminvesivaraajan vaihto tehdään silmällä pitäen talouden tarpeita. Yleisin on pystymallinen lämminvesivaraaja 300 litran tilavuudella, joka sijoitetaan yleensä kodinhoitohuoneeseen tai tekniseen tilaan. Jos kodinhoitohuoneesta halutaan vapauttaa tilaa muuhun käyttöön, voi saunan lauteiden alle sijoitettava vaakamallinen lämminvesivaraaja olla paras ratkaisu. Pienempi kaapistoon sijoitettava varaaja voi tulla kyseeseen kesämökillä.

Lämminvesivaraajan vaihto lisää käytettävyyttä, taloudellisuutta ja säästää selvää sähköä

Lämminvesivaraajan vaihto on järkevää myös tekniikan kehittymisen ja energiataloudellisuuden kannalta. Nykyaikaiset lämminvesivaraajat on valmistettu korroosiota kestävästä ruostumattomasta erikoisteräksestä, mikä takaa pitkän käyttöiän. Lämminvesivaraajien säiliöt ovat paremmin eristettyjä, jolloin myös lämpöhävikki on pienempää.

Lämminvesivaraajien sähkövastukset, termostaatit ja muut komponentit edustavat nykytekniikkaa, joka tuo taloudellisuutta ja säästää selvää sähköä. Etäohjattavat älyvaraajat oppivat myös käyttäjän tavoille ja lämmittävät vettä silloin, kun sille on käyttöä. Tarvittaessa varaajan saa lämmittämään myös heti, jos lämmintä käyttövettä halutaan tavallista kulutusta enemmän.

Kysy minulta lisää!

Pyydä tarjous lämminvesivaraajan vaihdosta vaivattomana kokonaisurakkana

Onko lämminvesivaraajasi käyttöikä tullut tiensä päähän?

Lämpö-Vallin toimesta lämminvesivaraajan vaihto hoidetaan aina ammattitaidolla ja vaivattomana kokonaisurakkana. Meiltä löytyy sopiva lämminvesivaraaja jokaiseen kotiin. Asennamme kaikkia tunnettuja ja laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Jäspi, Haato, Nibe ja Metro.

Lämminvesivaraajan vaihto suunnitellaan aina asiakkaan kanssa, jolloin voimme räätälöidä asiakkaan tarpeisiin sopivan ratkaisun. Varaajan vaihto sisältää kokonaispaketin, jossa vanha varaaja puretaan, uusi lämminvesivaraaja asennetaan, kytketään käyttövesiverkkoon ja sähköistetään. Hoidamme vanhan varaajan poisviennin, siivoamme jälkemme ja annamme kattavan käytönopastuksen asiakkaalle.

Lämpö-Vallin toteuttamana varaajan vaihto on helppo ratkaisu. Jos lämminvesivaraajasi kunto huolettaa, pyydä meiltä tarjous uudesta!