Ilmalämmityskoneen vaihto – luotettavuutta ja energiatehokkuutta vuosiksi eteenpäin

11.12.2023 | Artikkelit

Jos omakotitalosi on rakennettu 1970–80-luvulla, saatat omistaa aarteen, joka kaipaisi jo pientä päivitystä. Ilmalämmityskoneen vaihto on avain energiatehokkaampaan lämmitykseen ja viihtyvyyteen omassa kodissasi – lue artikkelistamme lisää, miksi näin.

Miksi Ilmalämmityskoneen vaihto on ajankohtaista?

Ilmalämmitys nousi suosioon 1970-luvun energiakriisin aikana, kun tiiviimpien talojen ilmanvaihtojärjestelmät kaipasivat yksinkertaista ja toimivaa ratkaisua, joka yhdistää ilmanvaihdon ja lämpöverkon samaan laitteeseen.

Vanhat taloihin aikoinaan asennetut ilmalämmityskoneet alkavat olemaan elinkaarensa päässä ja toimivatkin jo luultavasti vajaalla teholla. Aikakaudelle tyypillisiä ilmalämmityskoneita olivat mm:

 • Valmet Kotilämpö E-1000
 • Aeromaster
 • Energiset
 • ILA-15
 • Himablock
 • Thermovent (Suomen Puhallintehdas)
 • Parma 10 Homeair

Ilmalämmityskoneet ovat kehittyneet huomattavasti vuosien varrella, tarjoten nykyään energiatehokkaampia ja monipuolisempia ratkaisuja ilmanvaihtoon ja lämmön jakeluun. 

Vanhat järjestelmät eivät välttämättä vastaa nykypäivän vaatimuksia lämmöntalteenoton ja energiatehokkuuden suhteen. Ilmalämmityskoneen vaihto uuteen mahdollistaa paremman asumisviihtyvyyden, tasaisemman lämpötilan ja merkittävät säästöt energiakuluissa.

Lisää asumismukavuutta ja energiansäästöä ilmalämmityskoneen vaihdolla

Omakotitalon omistajana tiedät, että kodin lämmitys on keskeinen osa talosi energiankulutusta ja vaikuttaa yksittäisenä asiana olennaisesti asumismukavuuteen. 

Monet 1970-luvulla rakennetut omakotitalot luottavat ilmalämmityskoneeseen, joka on palvellutkin taloa jo vuosikymmeniä. Nyt on kuitenkin aika harkita päivitystä, sillä uudet ilmalämmityskoneet tarjoavat tehokkaampaa lämmöntalteenottoa, mikä tarkoittaa säästöjä energiakuluissa ja tasaisempaa lämpötilaa parantuneiden säätömahdollisuuksien myötä – vuoden jokaisena päivänä.

Nykyaikaiset ilmalämmityskoneet 

Nykyaikaiset ilmalämmityskoneet ovat alkuperäisiä ilmalämmityskoneita energiatehokkaampia ja tarjoavat aiempia laitteita monipuolisempia ilmanvaihdon säätömahdollisuuksia, parantaen myös asumismukavuutta.

Riippumatta nykyisen ilmalämmityskoneen merkistä ja mallista, on se korvattavissa uudella, energiatehokkaammalla mallilla.

Ilmalämmityskoneen vaihto
Ilmalämmityskoneen vaihto nykyaikaiseen on kannattavaa

Selkeästi ympäristöystävällisempää asumista

Modernit ilmalämmityskoneet eivät ainoastaan paranna asumismukavuutta, vaan ovat myös selvästi vanhoja koneita ympäristöystävällisempiä. Energiatehokkuus on paitsi säästöjä kukkarollesi myös askel kohti kestävämpää elämäntapaa.

Ilmalämmityskoneen vaihdon edut

Yleinen harhaluulo on, että vanhan ilmalämmityskoneen vaihtaminen uuteen on kallista ja vaivalloista. Onneksi se ei pidä paikkaansa, sillä vanhat laitteet ovat kooltaan uusia suurempia ja laitteen vaihtaminen uuteen on täten yksinkertaista – usein kanavistoonkaan ei tarvitse tehdä muutoksia, vaan uusi kone menee lähes heittämällä vanhan tilalle. 

Pienentyneet energiakustannukset pitävät huolen siitä, että hankinta on myös taloudellisesti kannattavaa.

 • Edullisuus – Ilmalämmityskoneen vaihto on aina huomattavasti edullisempaa kuin koko ilmanvaihto- ja lämmönjakojärjestelmän päivittäminen.
 • Nopeus – Helppo ja nopea asennus
 • Energiatehokkuus – Tehokas lämmöntalteenotto ja energiatehokkuus
 • Säädettävyys – Monipuolisesti säädettävä ilmanvaihto lisää asumismukavuutta
 • Automatiikka – Uusien koneiden automatiikka huolehtii ilmanvaihdosta ja lämmityksestä sekä muistuttaa suodattimien vaihdosta
 • Terveellisyys – Raikkaampi ja puhtaampi sisäilma erinomaisen suodatustason ansiosta
 • Mukavuus – Hiljainen käyntiääni ei häiritse asumista

Ilmalämmityskoneen vaihto Jyväskylässä

Lämpö-Valli Oy on auttamassa uuden koneen valinnassa niin, että remontti saadaan mahdollisimman vaivattomasti toteutettua. Olemme erikoistuneet juuri omakotitalojen lämmitysjärjestelmiin sekä LVIS-teknisiin ratkaisuihin, joten tiedämme varmasti mikä talollesi on parhaaksi.

Asiantuntijatiimimme ymmärtävät omakotitalojen tarpeet ja tarjoavat ratkaisuja, jotka parantavat kodin lämmitystä ja tuovat kodin tekniikkaan modernin otteen. Hoidamme kaikki suunnittelusta asennukseen ja ilmavirtojen säätöihin vuosien osaamisella ja ammattitaidolla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous vaihdosta – suunnitellaan yhdessä ilmalämmityskoneen vaihto niin, että se vastaa omakotitalosi tarpeisiin. 

Moderni lämmitys odottaa sinua – tee omakotitalostasi entistäkin viihtyisämpi paikka asua ja säästä energiakuluissa!

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...