Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

9.11.2023 | Artikkelit

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin ilmalämpöpumpun hintaan vaikuttavia tekijöitä, ja erityisesti huomioimme, että se ei yleensä sovellu ainoaksi lämmönlähteeksi Suomen sääolosuhteissa.

Ilmalämpöpumpun hinta – siis itse laitteen hinta

Ilmalämpöpumpun hintaan vaikuttaa ensisijaisesti itse laitteen hankintahinta.

Ilmalämpöpumput ovat saatavilla eri ominaisuuksilla ja eri tehokkuusluokissa, mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan. 

Laadukkaammat ja tehokkaammat ilmalämpöpumput ovat usein kalliimpia, mutta ne tarjoavat parempaa suorituskykyä ja täten säästöä energia- ja lämmityskustannuksissa, varsinkin jos ilmalämpöpumppua käytetään lämmitykseen.

Ilmalämpöpumpun asennuksen hinta

Ilmalämpöpumpun asennuskustannukset ovat tärkeä osa ilmalämpöpumpun kokonaishintaa. Asennuksen ammattimainen suorittaminen on olennaista sen oikean toiminnan ja tehokkuuden kannalta. 

Asennuskustannukset vaihtelevat alueittain ja asennuksen monimutkaisuuden mukaan. On myös tärkeää huomioida mahdolliset lisäkustannukset, kuten tarvittavat sähkötyöt ja asennuspaikan valmistelut.

Kodin lämmitysjärjestelmä ja Ilmalämpöpumppu

On tärkeää huomata, että ilmalämpöpumppu ei yleensä sovellu ainoaksi lämmönlähteeksi Suomen sääolosuhteissa. Sen sijaan se toimii erinomaisesti nykyisen lämmönlähteen tukemisessa. Talon pääasiallinen lämmitysjärjestelmä voi vaikuttaa kokonaishintaan, koska nykyinen lämmitysjärjestelmä voi määrittää ominaisuuksia, joita ilmalämpöpumpussa tulee olla. Esimerkiksi jos talossasi on takka, on ilmalämpöpumpun takkatoiminto erinomainen lisä lisäämään kummankin lämmönlähteen tehokkuutta.

Ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikön etäisyys

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön ja ulkoyksikön välinen etäisyys vaikuttaa asennuksen hintaan. Mitä pidempi etäisyys, sitä enemmän työtä asennuksessa on – lyhyemmät vedot saadaan tehtyä ilman kylmäaineen lisäystä, joka pudottaa ilmalämpöpumpun asennuksen kustannuksia huomattavasti. Siksi on tärkeää suunnitella ilmalämpöpumpun sijoituspaikka huolellisesti ottaen huomioon nämä tekijät.

Säästöt ja pitkän aikavälin hyödyt ilmalämpöpumpussa

Vaikka ilmalämpöpumpun hinta saattaa mietityttää, on tärkeää huomioida säästöt ja pitkän aikavälin hyödyt. Ilmalämpöpumppu voi säästää energiaa ja vähentää lämmityskustannuksia pitkällä aikavälillä. Sähkölämmitteisissä taloissa energiansäästö on usein merkittävä, ja takaisinmaksuaikakin vain muutaman vuoden. Samalla se tarjoaa viilennyksen kuumina kesäpäivinä, mikä lisää asumismukavuutta.

Ilmalämpöpumpun ammattimainen asennus ja mitoitus

Ilmalämpöpumpun oikea asennustapa ja mitoitus ovat ratkaisevan tärkeitä sen tehokkuuden ja kestävyyden kannalta. Ammattitaitoinen asiantuntija varmistaa, että laite toimii optimaalisesti juuri sinun kodissasi.

Yhteenvetona: ilmalämpöpumppu voi olla erinomainen lisä kotisi lämmitys- ja viilennysjärjestelmään. Kokonaishintaan vaikuttavat laitteen hankintahinnan lisäksi asennuskustannukset, olemassa olevat lämmitysjärjestelmät ja ilmalämpöpumpun rooli nykyisessä lämmityksessä. 

Paljon ilmalämpöpumppu maksaa asennuksineen?

Kuten edellä on kerrottu, vaikuttavia tekijöitä ilmalämpöpumpun hintaan on useita, mutta tyypillisesti omakotitaloon asennettuna ilmalämpöpumppu maksaa 1 700–2 800 euroa.

Ammattitaitoinen asennus ja huolellinen suunnittelu ovat avainasemassa sen hyötyjen maksimoimisessa. Ilmalämpöpumppu voi tarjota pitkän aikavälin säästöjä ja parantaa kodin mukavuutta ympäri vuoden. Tutustu Lämpö-Valli Oy:n tarjontaan saadaksesi lisätietoa ja tarjouksen ilmalämpöpumpun asennuksesta.

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...