Ilmalämpöpumpun hankinta – mitä pitää ottaa huomioon ennen sen hankkimista?

2.5.2021 | Artikkelit

Ennen kuin ilmalämpöpumppu asennetaan, on hyvä selvittää muutamia seikkoja:

  • Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa sijoittaa mielellään avaraan tilaan, jotta sen puhallusvaikutus saadaan mahdollisimman laajalle. Ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa ulkoseinälle, jotta kondenssivesiputki voidaan johtaa ulos.
  • Toinen suositeltava vaihtoehto on sijoittaa sisäyksikkö vessan oven päälle, jolloin kondenssivesiputki voidaan tarvittaessa johtaa vessan lattiakaivoon.
  • Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on yleisesti leveydeltään noin 90 ja korkeudeltaan noin 30 senttimetriä. Matalimmat sisäyksiköt ovat vain 25 senttimetriä korkeita. Yksikön päälle on jätettävä vähintään 5 senttimetrin ilmatila. Suositukset vaihtelevat eri merkkien välillä.
  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijoitetaan vapaalle seinustalle. Ei kuitenkaan liian ahtaaseen nurkkaan, jotta ilma pääsee virtaamaan hyvin yksikön läpi.
  • Ilmalämpöpumppu tuottaa kondenssivettä lämmitettäessä. Veden määrä vaihtelee suuresti kohteesta riippuen, joten tilannetta kannattaa seurata vähintään ensimmäinen talvi asennuksesta.
  • Jos ilmalämpöpumppu tuottaa vain vähän kondenssivettä, se saa yleensä tiputtaa ne allensa. Tällöin pitää varmistaa, että sokkelin kosteussuojaukset ja salaojitus ovat kunnossa. Jos vettä tulee merkittävästi enemmän, voidaan ulkoyksikölle myöhemmin miettiä ohjainta tai saattokaapelilla varustettua poistoputkea joko lattiakaivoon tai hulevesiverkostoon.
  • Ilmalämpöpumpulle riittää yleensä valovirta eli yksivaiheinen sähköliitäntä. Sähköasennus on suositeltavaa tehdä niin, että ilmalämpöpumppu saa oman sulakkeensa. Vaihtoehtoisesti sähköistys voidaan toteuttaa vaikka ulkopistorasiasta.
  • Kysy rohkeasti Lämpö-Vallin ammattilaisilta, jos sähköliitännän riittävyys tai sopiva liitäntäpaikka epäilyttää. Meiltä löytyy vastaukset kysymyksiisi.

Lue lisää ilmalämpöpumpun hankinnasta täältä.

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...