Siististi toteutettu käyttövesiremontti rivitaloyhtiössä Vaajakoskella

11.2.2016 | Kokemuksia Lämpö-Vallista

Lämpö-Valli teki As Oy Vaajarinne 4:ään tammikuussa 2016 käyttövesiremontin. Asukkaiden mielestä parasta remontissa olivat siisteys ja se, että asunnossa voi asua remontin aikanakin.

Käyttövesiremontin tekijä löytyi tuttavan suosituksesta

Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevassa As Oy Vaajarinne 4:ssä oli suunniteltu käyttövesiputkiston uusimista kesälle 2016. Sopivan tekijän sattuessa kohdalle jo vuoden 2015 lopulla remonttia päätettiinkin aikaistaa puolella vuodella.

– Mitäpä sitä pitkittämään, kun oli niin hyvä tekijä! toteaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Lakka.

– Lämpö-Valli oli juuri tehnyt remontin tuttavalleni, joka oli erittäin tyytyväinen heidän työhönsä. Hän antoi minulle Lämpö-Vallin yhteystiedot, mutta ennen kuin ehdin edes itse soittaa, Lämpö-Vallilta otettiin jo minuun yhteyttä.

– Tekijä kävi ennen joulua kartoittamassa remontintarpeen ja sanoi, että hän voi tulla vaikka jo ylihuomenna töihin. Saimme heti asiantuntevan vaikutelman emmekä halunneet laskea tilaisuutta ohi, joten sovimme remontin seuraavalle kuulle.

Vuonna 1972 rakennetussa taloyhtiössä putkien uusiminen olikin jo tarpeen.

– Putkiremontti oli järkevää tehdä vakuutustenkin takia. Sen jälkeen kiinteistövakuutuksen hinnoistakin voi keskustella aivan toiseen tyyliin, perustelee taloyhtiön isännöitsijänä toimiva, itsekin taloyhtiössä asuva Harri Hiekkanen.

Komposiittiputkilla toteutettu remontti ei haitannut arkea

Käyttövesiremontti toteutettiin komposiittiputkilla, joten se ei vaatinut juurikaan purkutöitä. Neljästä asunnosta koostuvan rivitalon keskiasunnoissa uusittiin vain putket ja päätyasunnoissa myös lämminvesivaraajat. Remontin yhteydessä asuntoihin laitettiin omat vesimittarit. Niiden lukemat kertovat jakson kulutuksen, jonka mukaan osakas maksaa osuutensa talon vesilaskusta.

Asukkaille jäi remontista erittäin positiiviset kokemukset.

– Meidän ei tarvinnut lähteä mihinkään remontin ajaksi, vaan pystyimme asumaan kotona koko ajan. Kissaa vain piti vähän vahtia. Remontti ei ollut meille mikään ongelma – nukuimme päiväunia, kun Lämpö-Vallin pojat tekivät töitä, Lakka kertoo leppoisaan tyyliin.

Myös Hiekkanen on tyytyväinen siihen, ettei remontti häirinnyt asumista. Lämpö-Vallin remontinaikainen viestintäkin saatiin suoraan asentajilta päivittäin.

– Pojat kertoivat aina ennakkoon, mistä aloittavat työt seuraavana aamuna ja kysyivät, saako kahdeksalta jo tulla. Asioista keskusteltiin ja esimerkiksi veden katkaisusta ilmoitettiin hyvissä ajoin. Kysymyksiin sai aina vastauksia ja työntekijät olivat hyvin tavoitettavissa, Hiekkanen kehuu.

– Remontti eteni sovitussa aikataulussa. Alkamisaika oli sovittu ennakkoon ja se piti. Kaikki meni muutenkin niin kuin pitikin, ja remontti oli valmis yhdeksässä työpäivässä. Vesi oli poikki vain muutamia tunteja, Lakka jatkaa.

Katseenkestävät putket ja tyytyväiset asukkaat

Taloyhtiössä ihaillaan nyt uusia, hienoja komposiittiputkia, jotka ovat joissakin kohdissa näkyvissä ja joissakin taas siististi koteloituina.

– Lopputulos on oikein hyvännäköinen. Putket näkyvät vain pesuhuoneessa ja vessassa, kertoo Lakka.

– Työn jälki on hienoa, ja usein tulee putkia katseltua, kun ne ovat niin siistit, tunnustaa Hiekkanenkin.

Molemmat miehet arvostavat remontin toteutuksessa sitä, että Lämpö-Valli huolehti erinomaisesti siisteydestä asennustöiden aikana.

– Asentajat imuroivat monta kertaa päivässä ja aina lopuksi työpäivän jälkeen, ja he ottivat kengät pois sisään tullessaan. Olimme ottaneet eteisen maton pois, mutta se olisi hyvin voinut olla paikallaankin, kuvailee Lakka.

– Olen tosi tyytyväinen yhteistyöhön Lämpö-Vallin kanssa ja remontin lopputulokseen. Kaikki meni positiivisesti heti liikkeelle lähdöstä lähtien, Hiekkanen kiteyttää.

– Erittäin tyytyväisiä ollaan, ja samaa olen kuullut muiltakin asukkailta, lisää Lakka.