Ilmalämmitys

Ilmalämmityskone

Ilmalämmityskoneen uusinta

Vallox Aito Kotilämmöllä voit korvata vanhan ilmalämmityskoneesi ja säästää energiaa. Ilmanvaihdon lämmöntalteenotto on toteutettu vastavirtalevylämmönvaihtimella ja lämmitys tehokkaalla vesipatterilla. Koneen lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on noin 71 %.

Parhaiten Vallox Aito Kotilämpö sopii Valmet Kotilämmön paikalle, mutta sillä voidaan korvata myös mm. Aeromaster, Energiset, Himablock, ILA-15, Oilon Oiva, Parma 10 ja Thermovent ilmalämmityskoneet. Kanavien mitat sekä niiden järjestys voivat kuitenkin poiketa eri malleissa, joten varaudu pieniin kanaviston muutostöihin.

Ilmalämmityskoneen vaihtotyön yhteydessä on selvitettävä, miten liesituuletin on kytketty: onko kanavoitu ilmalämmityskoneelle, vai lähteekö liesituulettimelta oma poistokanava vesikatolle. Remontin yhteydessä on joskus vaihdettava myös liesituuletin. Edustajamme selvittää tarpeet maksuttoman kartoituskäynnin yhteydessä.

Jos ilmalämmityskanavien puhdistamisesta on aikaa yli viisi vuotta, ne on syytä puhdistaa koneen vaihtotyön yhteydessä. Toteutamme myös puhdistustyöt tarvittaessa.

Ilmalämmityskoneen vesipatterille tulee yleensä putket talon lämmitysjärjestelmältä. Jos syöttöputket ovat yli 30 vuotta vanhat, suosittelemme niiden uusimista vesivahinkoriskin takia. Laskemme ilmalämmityskoneen vaihtourakasta aina avaimet käteen -urakkakokonaisuuden, jossa on mukana tarvittaessa myös syöttöputkien uusiminen.

Asennustyön kesto

Ilmalämmityskoneen vaihtotyö saadaan yleensä toteutettua yhdessä työpäivässä. Jos samalla tehdään muitakin töitä (esim. liesituulettimen vaihto, syöttöputkien uusinta, uusi läpivienti vesikatolle jne.), voi projekti jatkua toiselle työpäivälle, mutta harvoin sen pidemmäksi.

 

Mitä maksaa?

Hinta vaihtotöineen tyypillisesti 8500 – 12000 € sis. alv 24 %.

Hintaan vaikuttavia tekijöitä:

  • Vaihdetaanko myös liesituuletin?
  • Eriytetäänkö liesituulettimen poisto omalle läpiviennille vesikatolla?
  • Puhdistetaanko kanavistot vaihtourakan yhteydessä?
  • Uusitaanko lämmitysjärjestelmältä ilmalämmityskoneelle tulevat putket?

 

Voinko maksaa osissa?

Kyllä. Voit tehdä rahoitushakemuksen jo etukäteen tämän linkin kautta. Ensimmäinen erä erääntyy noin kuukauden kuluttua asennuspäivästä. Pienin kuukausierä on 1,7 % urakkasummasta.

*KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron

keskimääräiselle luotolle 35 kuukauden laina-ajalla on 9,18 %, kun
nimelliskorko on 7,30 %. Luottohinta on 11 644,59 €. (Tilanne 02/2017).
Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Lataa opas viemärin sukituksesta

Perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna sukitusmenetelmä on huomattavasti nopeampi, meluttomampi ja edullisempi tapa hoitaa kuntoon talon vanhat viemäriputket.