Hannu ja Airi Nättinen: ”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!”

9.5.2017 | Kokemuksia Lämpö-Vallista

Hannu ja Airi Nättinen asuvat itse rakentamassaan omakotitalossa Jyväskylän Vaajakoskella. Vuonna 2014 asunnon lämmitysjärjestelmä vaihdettiin öljystä NIBE maalämpöön. Seuraavana vuonna tehtiin puolestaan käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti. Kaikkien töiden toteutuksesta vastasi Lämpö-Valli.

Hannu ja Airi Nättisen itse suunnittelema ja rakentama omakotitalo valmistui vuonna 1978. Talo on kaksikerroksinen ja rakennuksen yhteydessä oli lämmitysjärjestelmäksi valittu öljylämmitys. Öljylämmitykselle oli mietitty vaihtoehtoa jo jonkin aikaa, kunnes pariskunta päätyi vaihtamaan öljyn maalämpöön vuonna 2015.

– Harkitsimme eri vaihtoehtoja ja mietimme, mihin suuntaan lähdemme. Työkavereilta sain vinkkejä ja kokemuksia maalämmöstä. Tarjouksia pyysimme paljon ja Lämpö-Vallin sitten valitsimme. Siitä on sitten jatkettu eteenpäin, Hannu muistelee.

“Aina löytyi mies, kun sellaista tarvitsimme ja kun remontti oli siinä vaiheessa, että oli Lämpö-Vallin töiden aika. Saimme todella hyvää ja joustavaa palvelua.”

Tasaista lämpöä kaikkiin huoneisiin

Lämpö-Vallin valintaan vaikutti Lämpö-Vallin Aaro Vallin itsestään ja yrityksestään antama positiivinen kuva sekä hinta. Maalämpöön vaihtamiseen vaikutti maalämmön huolettomuus ja helppous. Tärkeintä Hannulle ja Airille oli se, että lämpöä ja lämmintä vettä riittäisi aina. Pannuhuoneeseen päädyttiin asentamaan öljykattilan tilalle NIBE:n MALLI maalämpöpumppu.

Nyt maalämpöpumppu tuo tasaista lämpöä talon kaikkiin huoneisiin ja lämmintä vettä riittää. Hannu on aina tarpeen ja sääolosuhteiden mukaan säädellyt astelukuja hieman suuntaan tai toiseen. Hänen mukaansa säädöt on helppo tehdä. Maalämpöpumppu on myös vanhaan öljykattilaan verrattuna hiljainen.

– Tuntuu, että huoneilma on nyt tasalämpöisempää. Ehkä siihen vaikuttavat myös nuo lämpöverkkoremontin yhteydessä vaihdetut patterit, Airi kertoo.

– Lämpöä ja lämmintä vettä on piisannut, Hannu kiteyttää.

Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti toteutettiin toiveiden mukaisesti

Lämmitysjärjestelmän vaihdoksen valmistuttua päättivät Hannu ja Airi seuraavana vuonna uusia myös lämpöverkon ja käyttövesiputkiston. Alkuperäiset putket olivat piilossa seinien sisällä ja pariskuntaa alkoi huolettaa niiden yleinen kunto. He pelkäsivät, että putket voisivat iän myötä hapristuessaan alkaa vuotaa.

Pariskunta pyysi jälleen useampia tarjouksia remonttien toteuttamiseksi. Lämpö-Vallin valinnan taustalla vaikuttivat tällä kertaa aiempi positiivinen kokemus maalämmön osalta sekä se, että Lämpö-Vallin tarjouksessa putket voitiin jättää Airin toiveiden mukaisesti seinien sisään piiloon. Lämpöverkkoremontin yhteydessä asennettiin myös uudet patterit, jotka ovat Airin mukaan aiempia kauniimmat ja siistimmät.

– Näkyvää putkea jäi vähän. Emme halunneet niitä koteloida, vaikka Lämpö-Valli sitä tarjosi, Airi kertoo.

”Saimme todella hyvää ja joustavaa palvelua”

Remonttien yhteydessä Airi ja Hannu uusivat myös kylpyhuoneen, jonne Lämpö-Valli asensi uuden lattialämmityksen aiempaa laajemmalle alueelle. Hannu toteutti kylpyhuoneremontin muuten hyvin pitkälti itse. Lämpö-Vallilta hän sai omien sanojensa mukaan hyviä neuvoja. Myös kylpyhuoneen laatat ja kalusteet tulivat Lämpö-Vallin kautta.

– Lämpö-Valli oli todella joustava, kun teimme tuota kylpyhuoneremonttia. Se venyi ja venyi, kun teimme remonttia itse. Aina löytyi mies, kun sellaista tarvitsimme ja kun remontti oli siinä vaiheessa, että oli Lämpö-Vallin töiden aika. Saimme todella hyvää ja joustavaa palvelua, Airi ja Hannu kertovat.

– Ja Vallilla oli aikaa, hän ei kelloa katsonut tai muuten miettinyt, että tämä ei ehkä minulle kuulu. Aina tuli ohjeita ja opastusta. Hän oli todella mies paikallaan, Airi sanoo.

Lämpö-Vallin työskentelyä Hannu ja Airi kuvailevat siistiksi ja asialliseksi. Putket vedettiin nätisti ja jäljet siivottiin hyvin. Isoin siivo tuli pariskunnan mukaan heidän itse tekemästään kylpyhuoneremontista.

– Kun yritin itse mennä tuonne imurin kanssa, niin pojat sanoivat, että ei, tämä kuuluu meille. Ei jäänyt puruja eikä muruja minnekään, Airi kiittelee.

”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!”

Pariskunta asui kaikkien töiden ajan normaalisti kotonaan eikä remonteista aiheutunut heille sen suurempaa haittaa. Yleisesti Airi ja Hannu kuvailevat Lämpö-Vallin toimintaa rehelliseksi ja he ovatkin suositelleet Lämpö-Vallia myös tuttavilleen ja sukulaisilleen. Myös NIBE:n maalämpöpumppu on vastannut pariskunnan odotuksia, eivätkä he löydä sen suhteen mitään moitittavaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!

Asiakaskokemusvideoon tästä: