Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu – viilentää kesällä ja lämmittää talvella ilmaa puhdistaen

 

Ilmalämpöpumppu sopii lähes jokaiseen rakennukseen.

Päälämmitysjärjestelmä on kuitenkin oltava, sillä ilmalämpöpumppu ei kykene lämmittämään tiloja kovimmilla pakkasilla.

 

Mitä maksaa?

Ilmalämpöpumppu myydään aina asennettuna. Valittavasta pumpusta riippuen hinta on 1500-2400 € sis. alv 24 %. Hintaan sisältyy laitteisto, asennusteline, 5 metrin kylmäaineputkien veto suojakouruineen, läpiviennit ja sähköistys. Kokonaishinnan määrittely vaatii paikanpäällä käynnin.

Tuotemerkit joihin luotamme: Panasonic ja Mitsubishi. Molemmilta tuotemerkeiltä löytyy laaja valikoima pumppuja.

Työstä saa kotitalousvähennystä!

Voit hakea kotitalousvähennystä ilmalämpöpumpun asennustyöstä. Vähennystä saa 50 % työn osuudesta vuonna 2018.

 

 

Paljonko pumpulla säästää?

Ilmalämpöpumpulla saadaan parhaat säästöt lämmityskuluihin suorasähkölämmitteisissä taloissa. On mahdotonta laskea etukäteen millaisiin säästöihin teidän kodissanne päästään, mutta suuruusluokaltaan säästöt ovat tyypillisesti 20-30 % kokonaissähkön kulutuksesta. Pumpun takaisinmaksuaika on siis parhaassa tapauksessa jopa alle 3 vuotta! Yllättävän fiksu hankinta…

 

Milloin pääsette asentamaan?

Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa tilata hyvissä ajoin. Jos kesällä sattuu vähänkään hellejaksoja, niin kokemuksiemme mukaan asennusjonot täyttyvät muutamassa päivässä viikkojen mittaisiksi. Kannattaa siis ennakoida jos olet vähänkään miettinyt laittavasi ilmalämpöpumpun. Pumpun hankinta on nimittäin aina kannattava investointi!

 

Kauanko asennus kestää?

Jos kylmäaineputkien asennusta on alle 10 metriä, seinien läpivientejä enintään kolme ja sähköistys onnistuu kohtuullisesti, niin pumppu saadaan asennettua helposti yhden työpäivän aikana. Joskus pumppuja ehditään asentamaan jopa kaksi päivässä.

 

Mitä on otettava huomioon ennen pumpun hankkimista?

Muutamia seikkoja, jotka on hyvä selvittää ennen kuin pumppu asennetaan:

 

Ilmalämpöpumppu, sisäyksikkö
Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö, leveys n. 900 mm, korkeus n. 300 mm
 • Sisäyksikön sijainti: avaraan tilaan, niin että puhallusvaikutus saadaan mahdollisimman laajalle. Sijoitus mielellään ulkoseinälle, jotta kondenssivesiputki voidaan johtaa ulos. Toinen vaihtoehto esim. wc:n oven päälle, jolloin kondenssivesiputki voidaan tarvittaessa johtaa lattiakaivoon.

 

 • Ulkoyksikön sijainti: vapaalle seinustalle. Ei liian ahtaaseen nurkkaukseen jotta ilma pääsee kulkemaan hyvin yksikön läpi. Ulkoyksikkö tuottaa kondenssivettä lämmitettäessä. Veden määrä vaihtelee hyvin paljon kohteesta riippuen. Tilannetta kannattaa tarkkailla vähintään ensimmäinen talvi. Jos vedenmuodostus ei ole runsasta niin voinee tiputtaa allensa (toki sokkelin kosteussuojaukset ja salaojitus oltava kunnossa). Jos vedentulo on runsasta, niin ulkoyksikölle voi myöhemmin miettiä ohjainta tai saattokaapelilla varustettuna poistoputkea lattiakaivoon tai hulevesiverkostoon.

 

 • Sähköistys: yleensä riittää valovirta eli yksivaiheinen sähköliitäntä. Pumpulle asennetaan mielellään oma sulake, mutta toisinaan sähköistys onnistuu esimerkiksi ulkopistorasialta. Jos on epävarmuutta sähköliitännän riittävyydestä tai sopivasta liitäntäpaikasta, niin asiasta kannattaa keskustella ammattilaisten eli meidän kanssamme.

 

 • Pumpun ominaisuudet. Nykyään markkinoilta löytyy todella hyviä ilmalämpöpumppuja, joissa on huippuominaisuuksia. Muutamia mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia, joita kannattaa kysyä edustajaltamme pumpputyyppiä valittaessa:
  • takkatoiminto
  • ylläpitolämpötilatoiminto
  • etäohjaus
  • sisäilman kosteuden hallinta

 

 

Voinko maksaa osissa?

Kyllä. Voit tehdä rahoitushakemuksen jo etukäteen tämän linkin kautta. Jos olet hankkimassa ilmalämpöpumppua, niin rahoitushakemus kannattaa tehdä vähintään 2400 €:n summalle. Aktivoimme rahoituksesta vain sen osuuden, jonka pumppu asennustöineen maksaa. Jos saat myönteisen päätöksen hakemuksellesi, niin asennamme pumpun seuraavana mahdollisena asennuspäivänä. Ensimmäinen erä erääntyy noin kuukauden kuluttua asennuspäivästä. Pienin kuukausierä on 1,7 % urakkasummasta tai 50 €*.


*KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron

keskimääräiselle luotolle 35 kuukauden laina-ajalla on 9,18 %, kun
nimelliskorko on 7,30 %. Luottohinta on 11 644,59 €. (Tilanne 02/2017).
Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö!

Tarvitsetko LVI-remontillesi osaavaa tekijää tai haluatko tietää lisää palveluistamme? Jätä tietosi alla olevalla lomakkeella, niin otamme yhteyttä sinuun.

Lataa opas viemärin sukituksesta

Perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna sukitusmenetelmä on huomattavasti nopeampi, meluttomampi ja edullisempi tapa hoitaa kuntoon talon vanhat viemäriputket.