Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

6.10.2023 | Artikkelit

Ilmalämpöpumppu: ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta lämmitystä

Ilmalämpöpumput ovat saavuttaneet suuren suosion niiden kyvystä tuottaa lämpöä tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Ne hyödyntävät ulkoilman lämpöä ja siirtävät sen sisätiloihin, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon talon lämmitykseen. Ilmalämpöpumppu voi myös toimia tehokkaana ilmastointilaitteena kesäisin, mikä lisää niiden monipuolisuutta verrattuna muihin lämmitysmuotoihin.

Yksi ilmalämpöpumpun suurimmista eduista on sen huomattavasti alhaisempi asennuskustannus verrattuna muihin lämmitysjärjestelmiin, kuten maalämpöpumppuihin tai ilma-vesilämpöpumppuihin. Tämä tekee ilmalämpöpumpusta houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat parantaa kodin lämmitystä ilman suurta alkuinvestointia ja mittavia remotteja.

Lämmitys ilmalämpöpumpulla – erinomainen lisälämmitysmuoto

Vaikka ilmalämpöpumput ovat erinomainen tapa tehostaa talosi lämmitystä, on tärkeää muistaa, että ilmalämpöpumppu ei välttämättä sovi pääasialliseksi lämmitysmuodoksi. Suomessa talvet ovat yleensä erittäin kylmiä, ja kovimmilla pakkasilla ilmalämpöpumpun hyötysuhde kärsii. 

Pääasialliseksi lämmönlähteeksi maalämpöpumppu ja ilma-vesilämpöpumppu voivat olla tehokkaampia vaihtoehtoja, koska ne tarjoavat vakaan lämmönlähteen myös talven kylmimpiin päiviin.

Ilmalämpöpumppu voi kuitenkin toimia erinomaisesti lisälämmönlähteenä olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalla. Se voi auttaa vähentämään perinteisen lämmityksen tarvetta ja siten säästämään ostettua energiaa ja kustannuksia. Lisäksi ilmalämpöpumppu voi auttaa ylläpitämään tasaisempaa lämpötilaa kotona ja tarjota lisämukavuutta kesän kuumimpiin päiviin.

Kannattaako ilmalämpöpumpulla lämmittäminen?

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on erinomainen tapa lisätä kotisi lämmitystä ja tehdä siitä energiatehokkaampaa. On kuitenkin tärkeää huomata, että ilmalämpöpumppu toimii parhaiten lisälämmönlähteenä olemassa olevaan lämmitysjärjestelmän rinnalla johtuen heikkenevästä hyötysuhteesta kovimpina pakkaspäivinä.

Maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput tarjoavat vakaamman ja tehokkaamman vaihtoehdon pääasialliseksi lämmitysmuodoksi.

Ennen kuin päätät, mikä lämmitysjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi, on suositeltavaa kuulla ammattilaisen neuvoja ja arvioida omia tarpeitasi niiden pohjalta. Yhdistämällä ilmalämpöpumpun olemassa olevaan lämmitysjärjestelmääsi voit kuitenkin nauttia tehokkaasta lämmityksestä, energiansäästöstä sekä viileämmästä sisäilmasta kesän kuumimpinakin päivinä.

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...