Ilmalämpöpumppu omakotitaloon: Tehokasta viilennystä sekä energiansäästöä

4.12.2023 | Artikkelit

Ilmalämpöpumppu omakotitaloon

Omakotitalossa asuessa ilmalämpöpumppua aletaan miettimään usein talvikuukausina sähkölaskun saapuessa tai kesäyönä kuuman sisäilman valvottaessa. Ilmalämpöpumpun hankinta vaikuttaakin sekä asumismukavuuteen että energiakustannuksiin. 

Riippuen omakotitalon nykyisestä lämmitysjärjestelmästä, voi sen rinnalle olla järkevää asentaa ilmalämpöpumppu, joka voi toimia omakotitalossa tehokkaana viilennysratkaisuna tai lisälämmönlähteenä, pienentäen samalla lämmityskustannuksia. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi ilmalämpöpumpun asentaminen omakotitaloon voi olla hyödyllistä Suomen olosuhteissa.

Miksi ilmalämpöpumppu omakotitaloon?

Voit säästää lämmityskuluissa

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa ilmalämpöpumppu voi vähentää merkittävästi lämmityskuluja. Se hyödyntää ulkoilmasta otettavaa lämpöenergiaa ja siirtää sen sisätiloihin tehokkaasti.

Nauti viileästä sisäilmasta kesällä

Ilmalämpöpumppu tarjoaa tehokkaan viilennyksen omakotitaloon kesäisin, parantaen huomattavasti asumismukavuutta. Kodin viilennys nykyaikaisella ilmalämpöpumpulla on energiatehokasta ja vaivatonta – voit jättää ilmalämpöpumpun päälle asetettuna haluamaasi lämpötilaan ja lämpöpumppusi huolehtii lopusta.

Ympäristöystävällisempi vaihtoehto

Ilmalämpöpumppu käyttää lämmitykseen huomattavasti vähemmän energiaa suorasähköön verrattuna eikä se vaadi uusiutumattomien energiamuotojen tuhlaamista. Näin ollen ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen valinta useassa kodissa. Se voi auttaa vähentämään omakotitalon hiilijalanjälkeä verrattuna perinteisiin lämmitysjärjestelmiin.

Ilmalämpöpumpun rajoitukset Suomen olosuhteissa

Suomessa ilmalämpöpumppu ei riitä talon ainoana lämmönlähteenä, vaan se on parhaimmillaan toimiessaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalla lisälämmönlähteenä tai vaihtoehtoisesti puhtaasti viilennystä varten. 

Ennen päätöksentekoa on suositeltavaa konsultoida paikallista LVI-asiantuntijaasi, joka voi tarjota yksilöllistä neuvontaa omakotitalon tarpeisiin. 

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoa siitä, olisiko ilmalämpöpumppu juuri sinun kotiisi optimaalinen ratkaisu.
Ilmalämpöpumpun asentaminen omakotitaloon voi parantaa asumismukavuutta, säästää energiaa ja alentaa lämmityskustannuksia. Huolellinen harkinta ja ammattilaisen neuvot auttavat sinua tekemään oikean päätöksen omakotitalosi lämmitysjärjestelmästä.

Voit myös tutustua Lämpö-Vallin suositukseen parhaaksi ilmalämpöpumpuksi vuonna 2024 kirjoittamastamme artikkelista!

Kysy minulta lisää!

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...