Ilmalämpöpumppu Jyväskylä

Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa sisäilman laatua

Ilmalämpöpumppu sopii monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi. Päälämmitysjärjestelmä tarvitaan avuksi, koska ilmalämpöpumppu ei pysty lämmittämään taloa talven kovimmilla pakkasilla.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu tuo säästöjä?

Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä kaikenlaisiin koteihin riippumatta siitä, mikä kodin nykyinen lämmitysjärjestelmä on kyseessä. Parhaisiin säästöihin päästään suorasähkölämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumpun hinta on edullinen ja se on helppo ratkaisu aloittaa energian säästäminen.

On lähes mahdotonta laskea etukäteen, millaisiin säästöihin sinun kodissasi päästäisiin, mutta tyypillisesti säästöt ovat 20–30 prosenttia kokonaissähkönkulutuksesta. Näin ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin jopa alle kolmessa vuodessa.

Kuinka kauan ilmalämpöpumpun asennus kestää?

Jos kylmäaineputkien asennusta on alle kymmenen metriä, seinien läpivientejä enintään kolme ja sähkötyöt onnistuvat kohtuullisesti, saadaan ilmalämpöpumppu asennettua yhden päivän aikana.

Parhaimmillaan onnistuu kahdenkin ilmalämpöpumpun asennus päivässä.

Lue lisää ilmalämpöpumpun asennuksesta

Kuinka nopeasti ilmalämpöpumppu päästään asentamaan?

Ilmalämpöpumpun asennus kannattaa varata hyvissä ajoin.

Varsinkin kesähelteiden aikaan ilmalämpöpumppu halutaan asentaa yhä useampaan kotiin. Omien kokemuksiemme mukaan kesän kuumimpien päivien aikana asennusjonot täyttyvät muutamassa päivässä viikkojenkin mittaisiksi. Kannattaa siis ennakoida, mikäli olet vähänkään miettinyt ilmalämpöpumpun laittamista. Sen hankinta on aina kannattava investointi.

Mihin ilmalämpöpumpun voi asentaa?

Ilmalämpöpumpun voi asentaa lähes kaikkialle, missä sitä tarvitaan: omakotitaloon, rivitaloon, kerrostaloon, mökille tai liiketilaan – eikä ilmalämpöpumppu ole harvinaisuus lasitetulle terassillekaan asennettuna.

Kysy minulta lisää!

Ilmalämpöpumppu harkinnassa – mitä pitää ottaa huomioon ennen sen hankkimista?

Ennen kuin ilmalämpöpumppu asennetaan, on hyvä selvittää muutamia seikkoja, jotta lopputuloksesta tulee toimiva ja energiatehokas.

Lue kirjoittamastamme artikkelista, mitä tulee ottaa huomioon ilmalämpöpumpun hankinnassa.

Nykyaikainen ilmalämpöpumppu sisältää monipuolisia ominaisuuksia

Ilmalämpöpumppu hyödyntää tehokkaasti ulkoilman sisältämää energiaa sisätilojen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen.

Ilmalämpöpumppu kierrättää tehokkaasti ilmaa ja tasoittaa lämpötilaa talossa. Ilmalämpöpumppu toimii samalla kosteudenpoistajana ja ilmastointilaitteena, jolloin viihtyvyys ja asumismukavuus lisääntyvät oleellisesti.

Nykyään markkinoilta löytyy todella hyviä ja monipuolisia ilmalämpöpumppuja, joissa on huippuominaisuuksia.

Kun sinun kotiisi valitaan sopiva ilmalämpöpumppu, voi Lämpö-Vallin edustaja olla apunasi miettimässä, minkälaisia ominaisuuksia pumpun halutaan sisältävän.

Ilmalämpöpumppu voi sisältää niin takkatoiminnon, ylläpitolämpötoiminnon, etäohjauksen, sisäilman kosteuden hallinnan, sähkösuodattimen kuin muitakin innovatiivisia ominaisuuksia.

Paljonko ilmalämpöpumppu maksaa?

Ilmalämpöpumppu myydään aina asennettuna. Ilmalämpöpumpun hinta on pumpusta riippuen 1 600–2 500 euroa asennettuna. Perusasennukseen sisältyy laitteisto, asennusteline, viiden metrin kylmäaineputkien veto suojakouruineen, läpiviennit ja sähköistys pistorasialta tai turvakytkimeltä.

Panasonic, Mitsubishi ja Toshiba ovat tuotemerkkejä, joihin luotamme. Näiden valmistajien laadukkaasta valikoimasta löytyy sopiva ilmalämpöpumppu jokaiseen kohteeseen.

Tekemästämme työstä voit saada lisäksi kotitalousvähennystä! Ilmalämpöpumpun asennustyöstä voit hakea kotitalousvähennystä, joka on 40 prosenttia työn osuudesta vuonna 2023.

Kysy minulta lisää!

Voiko ilmalämpöpumpun maksaa osissa?

Kyllä voi. Voit tehdä rahoitushakemuksen jo etukäteen tämän linkin kautta. Jos olet hankkimassa ilmalämpöpumppua, niin rahoitushakemus kannattaa tehdä 2500 euron summalle. Aktivoimme rahoitusosuudesta vain sen osuuden, jonka ilmalämpöpumppu asennettuna maksaa.

Jos saat myönteisen päätöksen hakemuksellesi, niin ilmalämpöpumpun asennus hoidetaan seuraavana mahdollisena asennuspäivänä. Ensimmäinen erä erääntyy noin kuukauden päästä asennuksesta. Pienin kuukausierä on 1,7 prosenttia remontin kokonaissummasta tai vähintään 50 euroa*.

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 € luotolle on 8,78 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95 %, (7,20 % 12/18), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 954,91 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170,00 euron minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.