Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

2.11.2023 | Artikkelit

Ilmavesilämpöpumppu hinta, Jyväskylä

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta muodostuu monista osatekijöistä. Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin ilma-vesilämpöpumpun hintaan vaikuttavia tekijöitä ja niiden merkitystä.

Ilma-vesilämpöpumpun hinta – itse laitteen kustannukset

Ensimmäinen ja ilmeisin tekijä, joka vaikuttaa ilma-vesilämpöpumpun hintaan, on itse laitteen hankintahinta. 

Ilma-vesilämpöpumppuja on saatavilla eri hintaluokissa ja hinta vaihtelee tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin käyttötarkoituksesta riippuen. Tämä hintavaihtelu johtuu useista tekijöistä, kuten ilma-vesilämpöpumpun mallista, merkistä ja teknisistä ominaisuuksista. Esimerkiksi normaaliin omakotitalon tarpeeseen riittävä, laadukas 8 kW ilma-vesilämpöpumppu maksaa noin 8 500 euroa.

Laadukkaammat ja tehokkaammat ilma-vesilämpöpumput ovat yleensä kalliimpia, mutta ne voivat tarjota parempaa suorituskykyä ja energiatehokkuutta, varsinkin kylmemmissä olosuhteissa, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Ilma-vesilämpöpumpun asennuskustannukset

Toinen huomioon otettava tekijä on ilma-vesilämpöpumpun asennuskustannukset. Vaikka laitteen hankintahinta on merkittävä, asennuskustannukset eivät saa jäädä huomiotta. Asennus vaatii ammattitaitoisen asentajan, joka varmistaa, että ilma-vesilämpöpumppu toimii optimaalisesti ja siitä saadaan kaikki hyöty irti – väärin asennettuna hyötysuhde kärsii ja laitteen käyttöikä lyhenee. 

Asennuskustannukset vaihtelevat alueittain ja asennuksen monimutkaisuuden mukaan. Hintaa vertailtaessa on myös tärkeää huomioida mahdolliset lisäkustannukset, kuten tarvittavat sähkötyöt ja muut muutokset talon lämmitysjärjestelmissä – sisältyvätkö ne annettuun urakkahintaan?

Ilma-vesilämpöpumpun asennuspaikka

Kolmas tekijä, joka vaikuttaa ilma-vesilämpöpumpun hintaan, on sen asennuspaikka ja sijainti. Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö asennetaan nimensä mukaisesti yleensä ulkotilaan, kuten pihalle tai terassille talon seinustaa vasten. Laite tarvitsee riittävästi ilmaa ja suojaa sateelta ja lumelta toimiakseen tehokkaasti. Asennuspaikan valinta vaikuttaa suoraan asennuskustannuksiin, ja väärä asennuspaikka tai huonot suojaukset voivat heikentää pumppusi suorituskykyä huomattavasti.

Talon muut lämmitysjärjestelmät vaikuttavat ilma-vesilämpöpumpun valintaan

Neljäs ja tärkeä tekijä on talon olemassa olevat lämmitysjärjestelmät. Jos talossa on jo toinen lämmitysmuoto, kuten sähkölämmitys tai öljylämmitys, ilma-vesilämpöpumpun hankinta voi vaatia muutoksia talon lämmitysjärjestelmiin. Tämä voi lisätä kustannuksia, mutta pitkällä aikavälillä ilma-vesilämpöpumppu voi edelleen säästää energiaa ja rahaa.

Yhteenvetona, ilma-vesilämpöpumppuun sijoittaminen voi tarjota monia etuja, kuten alhaisemmat energiakustannukset ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon talon lämmittämiselle. 

Kuitenkin on tärkeää ottaa huomioon kaikki hintaan vaikuttavat tekijät, kuten laitteen hankintahinta, asennuskustannukset, asennuspaikka ja olemassa olevat lämmitysjärjestelmät, ennen päätöksen tekemistä. 

Ammattitaitoinen asennus ja oikein valittu laite auttavat maksimoimaan ilma-vesilämpöpumpun edut ja säästämään sekä energiaa että rahaa pitkällä aikavälillä. 

Lämpö-Valli Oy tarjoaa Keski-Suomen alueella kokonaisvaltaisia LVI-palveluita ja voi auttaa sinua löytämään parhaan ilma-vesilämpöpumppuratkaisun tarpeisiisi.

Älä epäröi ottaa yhteyttä saadaksesi tarjouksen ja lisätietoa.

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...