Ilmanvaihtokoneen vaihto – terveellistä sisäilmaa sekä säästöä asumiskuluissa

15.2.2024 | Artikkelit

Ilmanvaihtokoneen vaihto uuteen, moderniin ilmanvaihtokoneeseen on erittäin kannattava ja suositeltava investointi vanhemmissa omakotitaloissa monestakin syystä – uudet ilmanvaihtokoneet lämmöntalteenotolla ovat huomattavasti energiatehokkaampia vanhoihin verrattuna sekä varmistavat luotettavasti terveellisen sisäilman vuosikymmeniksi eteenpäin. 

Vanhan ilmanvaihtokoneen mahdollisesti tuottama puutteellinen ilmanvaihto heikentää kodin sisäilman laatua, mikä puolestaan voi aiheuttaa terveysongelmia ja altistaa rakennuksen kosteusvaurioille.

Ilmanvaihtokoneen tekninen käyttöikä on yleensä noin 20–30 vuotta. Kodin ilmanvaihtojärjestelmän ja vanhan ilmanvaihtokoneen kunto on suositeltavaa tarkistaa ajoissa, ennen kuin todelliset ongelmat pääsevät ilmenemään. 

Ilmanvaihtoremontin avulla varmistetaan, että koti saa raikkaan ja terveellisen sisäilman, jota kaikki asukkaat voivat hengittää mukavasti.

Miksi ilmanvaihtokoneen vaihto kannattaa?

Säästät sähkölaskussasi

Uudet ilmanvaihtokoneet ovat huomattavan energiatehokkaita, mikä näkyy suoraan sähkölaskussasi. Perinteisen suomalaisen kodin lämmitysenergian kulutuksesta lähes puolet koostuu ilmanvaihdosta.

Uudella ilmanvaihtokoneella saadaan ulos puhallettavasta jäteilmasta lämpö otettua talteen jopa 85 % vuosihyötysuhteella. Uudella ilmanvaihtokoneella voidaan jopa puolittaa energiankulutus vanhaan verrattuna.

Tästä syystä ilmanvaihtokoneen vaihto on usein taloudellisesti kannattavampi kuin vanhan korjaaminen. 

Uuden ilmanvaihtokoneen hinta saattaa tuntua suurelta investoinnilta, mutta se voi kuolettaa itsensä takaisin jopa muutamassa vuodessa. Pienempi energiankulutus ja tehokkaampi lämmöntalteenotto voivat näkyä huomattavina säästöinä sähkölaskussasi pitkällä aikavälillä.

Mitä suurempi ilmamäärä vaihdetaan, sitä suurempi energiansäästö uudella koneella saavutetaan.

Hengitä terveellistä sisäilmaa

Työikäiset viettävät ajastaan arviolta 90 prosenttia sisätiloissa, pienet lapset ja vanhukset vielä tätäkin enemmän. 

Terve koti tarvitsee toimivan ilmanvaihdon, jonka avulla päästään eroon ilman epäpuhtauksista ja kosteudesta. Ilmanvaihtoremontti poistaa huonon sisäilman vaikutuksia tehokkaasti. Remontin myötä sisäilman tunkkaisuus, epämiellyttävät hajut, epäpuhtaudet ja vedon tunne poistuvat ja ilmankosteus ja lämpötila pysyvät tasaisina.

Mikä IV-kone vanhan tilalle?

Vallox-ilmanvaihtokoneet

Kotimainen Vallox on yksi ilmanvaihtokoneiden tuotemerkki, johon me Lämpö-Vallilla luotamme. 

Uuden Vallox-ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on yli 75 prosenttia, joten se voi puolittaa ilmanvaihdon energiankulutuksen vanhoihin koneisiin verrattuna – se voikin maksaa itsensä takaisin jo parissa vuodessa

Flexit-ilmanvaihtokoneet

Flexit-ilmanvaihtokoneet ovat nykyaikaisia ilmanvaihtokoneita, joissa on korkeampi 85 prosentin lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde. Flexit-ilmanvaihtokoneet on kehitetty erityisesti pohjoismaisiin kylmiin olosuhteisiin.

Muut ilmanvaihtokoneet

Muita nykyaikaisia ilmanvaihtokoneita ovat mm. Swegon, Talteri, Enervent ja Parmair.

Vaikka yllä on esitetty yleisimpiä ilmanvaihtokoneita, emme suosi mitään tiettyä merkkiä, vaan valitsemme aidosti asiakkaan taloon sopivimman mallin. 

Näin esimerkiksi kanavalähdöt saadaan vastaamaan nykyisen ilmanvaihtokoneesi kanavalähtöjä, joka näkyy selvänä kustannussäästönä asennuksissa.

Ilmanvaihtokoneen vaihto Jyväskylässä

Haluamme toimia asiakaslähtöisesti, joten kartoitamme huolellisesti asiakkaan tarpeet ja nykyisen ilmanvaihtokoneen kunnon. Jokainen suorittamamme ilmanvaihtokoneen vaihto suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Lämpö-Valli tekee ilmanvaihtokoneen vaihdon aina avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelu, vanhan koneen purkutyöt ja ilmanvaihtokoneen asennus, ilmanvaihdon mittaus ja säätö, loppusiivous sekä käytönopastus tehdään aina huolellisesti ja rautaisella ammattitaidolla.

Pyydä meiltä tarjous uudesta ilmanvaihtokoneesta asennettuna

Jos kotisi ilmanvaihdon tilanne huolettaa, ole meihin yhteydessä!

Suunnitellaan yhdessä remontti ja laitetaan kotisi ilmanvaihto kerralla kuntoon.

Lisää artikkeleita:

Paras ilmalämpöpumppu 2024

Ilmalämpöpumput ovat tehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu kodin lämmitykseen ja viilennykseen. Vuonna 2024 markkinoille on tullut useita uusia malleja, jotka tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja tehokkuutta. Tässä artikkelissa esittelemme Lämpö-Vallin...

Ilmalämpöpumppu hinta – Mikä vaikuttaa ilmalämpöpumpun hintaan?

Ilmalämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että parantaa kotinsa lämmitystehokkuutta. Ilmalämpöpumpun avulla voit tehokkaasti lämmittää ja viilentää kotiasi ympäri vuoden.  Tässä artikkelissa...

Ilma-vesilämpöpumppu hinta – mikä vaikuttaa hintaan?

Ilma-vesilämpöpumppu on houkutteleva vaihtoehto monille kiinteistönomistajille, jotka haluavat sekä säästää energiaa että vähentää lämmityskustannuksiaan. Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida ilma-vesilämpöpumppuun, on tärkeää ymmärtää, että sen kokonaishinta...

Maalämpö hinta – maalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Maalämpöön siirtyminen on houkutteleva vaihtoehto monille, jotka haluavat vähentää energiankulutustaan ja saavuttaa ympäristöystävällisemmän lämmitysratkaisun. Siksi maalämmön hinta mietityttää monia.  Kuitenkin, ennen kuin päätät investoida...

Lämmitys ilmalämpöpumpulla: Tehokas lisä kotisi lämmitykseen

Lämmitys ilmalämpöpumpulla on suosittu vaihtoehto monille suomalaisille talon omistajille, ja sen suosio jatkaa kasvuaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat kätevän ja energiatehokkaan tavan tehostaa kotisi lämmitystä ja lisätä mukavuutta erityisesti kylminä talvikuukausina. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisänä lämmitysjärjestelmällesi.

Valmistaudu alkavaan lämmityskauteen uusimalla talosi lämmitysjärjestelmä

Kun kesä vaihtuu syksyksi ja talvi lähenee, on aika miettiä talosi lämmitysjärjestelmän kuntoa. Jotta voit varmistaa miellyttävän ja taloudellisen lämmityksen tulevana talvikautena, harkitse siirtymistä energiatehokkaaseen lämpöpumppuun ajoissa. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi lämpöpumppu voi olla loistava valinta, miten eri tyyppiset lämpöpumput toimivat ja mitä sinun tulisi tietää valmistautuessasi tulevaan lämmityskauteen.

Kodin viilennys – kuinka viilentää koti kesähelteillä?

Kodin viilennys tulee ajankohtaiseksi, kun kelit alkavat lämmetä ja sisäilman lämpötila kohoaa. Korkea huonelämpötila vaikuttaa oleellisesti sekä asumisviihtyvyyteen, työtehoon että terveyteen. Nukkuminen on hankalaa ja kuumuus tuo haasteita jaksamiseen ja yleiseen vireystilaan.

Kodin viilennys voidaan hoitaa tehokkaasti ja varsin edullisesti ilmalämpöpumpun avulla. Maalämpökohteissa kodin viilentäminen voidaan hoitaa kätevästi taas maaviileän avulla.

Mikä lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Energiakustannukset jatkavat kasvuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Öljylämmityksestä luopuminen on hyvin ajankohtaista vielä yli 130 000 suomalaisessa omakotitalossa, jotka lämpenevät...

Ilmalämpöpumpun asennus – näin se hoituu!

Ilmalämpöpumpun asennus onnistuu vaivattomasti täyden palvelun talosta! Ilmalämpöpumppu viilentää kesäisin, lämmittää talvisin ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua. Se soveltuu monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi ja on mainio...

Toimivatko maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppu pakkasella?

Näin talvi vaikuttaa lämpöpumppujen toimintaan Talven tullen kodin lämmityksen merkitys kasvaa. Pelkät villasukat ja lämmin viltti eivät riitä, vaan tarvitsemme toimivan lämmitysjärjestelmän. Yhä useampi valitseekin yhdeksi kodin lämmityslaitteeksi joko maalämpö- tai...